Resepi -
Fish ball 10 biji
Fish cake 5 keping
Daun sup sedikit
Daging cincang 2 sudu besar
Su'un 1 ikat
Bawang merah 5 biji
Bawang putih 3 ulas
Cili padi 5 biji
Sup bunjut 1
Garam 1 sudu kecil
Air 500ml
Bahan-bahan di atas boleh diubah ikut citarasa masing-masing.
Cara Memasak
Potong semua bahan
kecuali sup bunjut dan garam. Bawang merah, bawang putih dan cili padi kisar
kasar. Sup bunjut rendam dgn air untuk hilang kan habuk nya. Lepas tu panas kan
periuk dengan sedikit minyak masak, tumis smpai naik bau, masuk kan air. Masuk
kan sup bunjut, biar kan sekejap hingga mendidih, masuk kan bahan-bahan lain,
agak-agak dah nak masak letak daun sup, biar kan 5 minit boleh tutup api.
Comments
Post a Comment